Maart 2020. Het land ging op slot. Een onzichtbaar virus waarde rond. Akelig en spannend tegelijk. Van de ene dag op de andere zaten we met lockdown, quarantaine en bubbels in ons hoofd. Mondmaskers, handgels, alles voortdurend ontsmetten, huidhonger, “blijf in uw kot” werden heel gewoon.


Het meest beknottende voor mij persoonlijk: niet bij ons familie langs, geen vrienden meer over de vloer, ons niet meer opkleden want niet meer uitgaan. Etentjes, feestjes, drinks werden opgeofferd aan Covid-19. Elke dag was ook eender. Dinsdag leek op zaterdag en vice versa. Na de gewenning volgde al snel de verveling.


Event managers kregen tijdens de lockdown dubbel klop. Mijn job — evenementen en feesten organiseren ­— werd aan banden gelegd. Begrijpelijk hoor, maar daarom niet minder moeilijk. Voor mij en vele anderen is dat een passie. Die werd nu mee opgehokt. En ’t ging allemaal heel lang duren. Balen.

Als alleenstaande moest ik toch mijn ei kwijt om die saaie nirvana te doorbreken. Ik begon mijn virtuele “online” drinks ­— dank u Houseparty-app! — te pimpen door me op te kleden, decors te bouwen in mijn huiskamer.

Dat was niet alles. Elke avond deed ik ook alsof ik ging dineren “Chez Eddy”. Vrienden reageerden enthousiast, leverden hun eigen specials aan, en dus dineerde ik “Chez Karo”, “Chez Scalle”, “Chez Catherine” en “Chez Steve”.


Eens we terug iemand mochten uitnodigen, evolueerde dit naar dinner parties en gepimpte thema-feestjes. Iets wat ik professioneel in een veel grotere opzet voor onze klanten doe: alles met 1 sterke rode draad in een sfeer gieten. De tafeldecoratie, de achtergrondmuziek, het beeld, het eten, de dranken, kledij…

Op sociale media werd dat tot mijn verrassing door veel mensen enthousiast onthaald en… het leven is kort, de kunst is lang… Dinrfest werd geboren.


Edouard


Waarom ben ik met Dinrfest begonnen?



Waarom ben ik met Dinrfest begonnen?



Maart 2020. Het land ging op slot. Een onzichtbaar virus waarde rond. Akelig en spannend tegelijk. Van de ene dag op de andere zaten we met lockdown, quarantaine en bubbels in ons hoofd. Mondmaskers, handgels, alles voortdurend ontsmetten, huidhonger, “blijf in uw kot” werden heel gewoon.


Het meest beknottende voor mij persoonlijk: niet bij ons familie langs, geen vrienden meer over de vloer, ons niet meer opkleden want niet meer uitgaan. Etentjes, feestjes, drinks werden opgeofferd aan Covid-19. Elke dag was ook eender. Dinsdag leek op zaterdag en vice versa. Na de gewenning volgde al snel de verveling.


Event managers kregen tijdens de lockdown dubbel klop. Mijn job — evenementen en feesten organiseren ­— werd aan banden gelegd. Begrijpelijk hoor, maar daarom niet minder moeilijk. Voor mij en vele anderen is dat een passie. Die werd nu mee opgehokt. En ’t ging allemaal heel lang duren. Balen.

Als alleenstaande moest ik toch mijn ei kwijt om die saaie nirvana te doorbreken. Ik begon mijn virtuele “online” drinks ­— dank u Houseparty-app! — te pimpen door me op te kleden, decors te bouwen in mijn huiskamer.

Dat was niet alles. Elke avond deed ik ook alsof ik ging dineren “Chez Eddy”. Vrienden reageerden enthousiast, leverden hun eigen specials aan, en dus dineerde ik “Chez Karo”, “Chez Scalle”, “Chez Catherine” en “Chez Steve”.


Eens we terug iemand mochten uitnodigen, evolueerde dit naar dinner parties en gepimpte thema-feestjes. Iets wat ik professioneel in een veel grotere opzet voor onze klanten doe: alles met 1 sterke rode draad in een sfeer gieten. De tafeldecoratie, de achtergrondmuziek, het beeld, het eten, de dranken, kledij…

Op sociale media werd dat tot mijn verrassing door veel mensen enthousiast onthaald en… het leven is kort, de kunst is lang… Dinrfest werd geboren.


Edouard


Share by: